Als landschapsfotograaf stond IJsland al lang hoog op mijn verlanglijstje. Hoewel het de laatste jaren echt plat gefotografeerd is, wou ik toch nog altijd graag zelf eens naar het walhalla voor spectaculaire, noordelijke en woeste landschappen.

Dit jaar had ik de gelegenheid om samen met de fotogroep Northscapes een fototrip door Zuid-IJsland te doen.

In november heb ik dan samen met 5 gelijkgezinde een week lang een super geslaagde reis gemaakt.

Hoewel we niet altijd het meest geschikte weer gehad hebben (enkele dagen uitgeregend en maar 2 zonsopgangen), hebben we toch heel spectaculaire beelden kunnen maken. De 3 opeenvolgende dagen met soms intens noorderlicht hebben hier zeker wel geholpen. Maar ook de dag naar de ijsgrotten van de Vatnajokull waren een unieke belevenis.

In de galerij hieronder vind je een selectie van mijn favoriete beelden.

« van 2 »

Geef een reactie