Wintervogels

Onlangs had ik de gelegenheid om een dagje door te brengen in hut 8 van Glen Vermeersch in Kalmthout.

De hut is vooral bedoeld voor het observeren en fotograferen van roofvogels, maar die waren niet echt in vorm en bleven hoog in de boom zitten.

Gelukkig waren er genoeg andere soorten die wel eens goeiedag wilden komen zeggen.

Een kleine selecte van beelden vind je hieronder


Mechelen in zwart-wit

Een frisse maar sfeervolle ochtendshoot in Mechelen leverde een mooie zwart-witreeks op. De mist hielp meer dan een handje.

 


Lofoten in zwart-wit

De gestileerde beelden die ik op m’n afgelopen reizen naar de Lofoten heb gemaakt met lange sluitertijd, lenen zich ook uitstekend tot een zwart-wit-versie.

Deze 2 vind ik persoonlijk zeer geslaagd.


Nieuw werk op werkaandemuur.nl

Mijn shop op werkaandemuur.nl is uitgebreid met een van de hoogtepunten van m’n Lofoten-reeks :

Nog tot het einde van de maand met 10 % korting als Xpozer !


Walenhoek

Onlangs heb ik m’n nieuwe Fuji XF100-400 telelens getest in natuurgebied Walenhoek in Niel.

Als fervent groothoek-gebruiker was het niet gemakkelijk om enkel een telelens te gebruiken, maar het heeft toch wel enkele interessante beelden opgeleverd :


Canarische eilanden

Afgelopen maand zijn m’n vrouw en ik weer naar de Canarische eilanden geweest. Deze keer hebben we naast Tenerife ook La Gomera aangedaan. Qua uitzichten bood dit kleine eiland heel wat afwisseling maar die waren fotografisch niet altijd eenvoudig vast te leggen. Toch was een heel vroeg bezoek aan een verlaten strand en enkele wandelingen door de mysterieuze nevelwouden wel succesvol. Hieronder al enkele sfeerbeelden.


Werk aan de muur

Vind je één van mijn werken leuk en zou je deze graag als decoratie in je interieur zien ?

In samenwerking met Werkaandemuur.nl kan je vanaf nu mijn werken op verschillende materialen online bestellen :

 

 


Veluwe

Onlangs had ik de gelegenheid om een weekend door te brengen op de Veluwe in Nederland.

Het was het einde van de hertenbronst, en dit was dus het hoofdonderwerp van deze tweedaagse workshop. We hebben ons echter niet beperkt tot deze fascinerende dieren. Ook landschap en macro kwamen aan bod.

Hieronder vind je een kleine selectie van mijn Veluwe-beelden


Fitz Roy

Dit beeld van mount Fitz Roy in Patagonië is een van de meer geslaagde foto’s die ik gemaakt heb tijdens onze trip in Zuid-Amerika in het voorjaar. Na de nodige tegenslag door ziekte konden we in El Chalten toch nog enkele mooie dagwandelingen maken naar de bekende bergketens daar. Een daarvan is de Fitz Roy. De berg liet zich met tussenpozen zien door de wolken door.

De foto is gemaakt met de Fuji X-T1 en de 18-135 lens, die hun deugdelijkheid als bewezen hadden tijdens die trip door hun compactheid en waterbestendigheid. Hoewel het beeld zonder statief gemaakt is, ben ik heel tevreden van de scherpte, en de zwart-wit omzetting benadrukt de dramatiek van de wolken en de ruwe rotsformaties.

 

Fitz Roy


Lofoten Revisited, de volledige reeks

In 2016 heb ik de gelegenheid gehad om als reisbegeleider voor Anders Reizen opnieuw naar de Lofoten te gaan. Hoewel de focus hier helemaal anders lag, heb ik toch de gelegenheid gehad om enkele mooie beelden te maken, niet in het minst omdat de bij wijlen spectaculaire wandelingen ons naar plekken en toppen bracht waar we tijdens de workshop nooit konden komen.

Hieronder is een selectie van deze reis